torek, 28. april 2009

Novo gnezdece

Delovni in naporen teden je za nami in obrodil je zelo lepe sadove. V prejšnji objavi sem namigovala o nekem velikem projektu, ki vam ga lahko sedaj končno pokažem. Z mojm dragim sva si namreč omislila novo pohištvo in opremo za najno skupno gnezdece, ki sva ga ta vikend dokončno prenovila.

Najprej pa vam pokažem nekaj posnetkov prejšnjega stanja, da si boste lažje predstavljali kako je vse skupaj izgledalo pred in po prenovi.

Soba je imela ogromno krame in raznoraznih kosov pohištva, ki niso ravno preveč pasali skupaj. Bila je zelo pestrih in pisanih barv. Tla so bila še pa najbolj potrebna obnove, saj je topli pod že odslužil svojemu namenu.


Takole pa je potekala obnova. Najprej je bilo potrebno vse sprazniti ven in odstraniti tudi poden. Nato sva prebelila, no moj priden fant je vse lepo prebarval, da je postala soba lepe vijolične barve.
Nato pa je bilo na vrsti polaganje podna in sestavljanje pohištva. Pohištvo je bilo pa fantovo veliko veselje in se ga je že od vsega začetka veselil sestavljat.

Kljub mnogim žuljem, bolečinam v hrbtenici in kolenih se ni dal in je vse sam sestavil z velikim navdušenjem in veseljem. Kot sam pravi se je zbudil s "šraufencigerjem" v roki in šel spat z žago. Tako zelo pridno je delal.

Nastala pa je tale lepa soba. Tole je spalni del v katerega mi je danes pričaral prav romantično vzdušje z rožicami in svečkami ter novimi lučkami.

Tale kotiček je bolj moj, saj je miza namenjena predvsem ustvarjanju in mojim igračkam.

Tole pa je še regal za televizijo in tako imenovana najina dnevna soba.

Prenova je uspela nad pričakovanji in sem z vsem zelo zadovoljna. Sedaj imam ves čas občutek, da sem na dopustu in ne doma, saj mi je vse tako novo in lepo. Res sem zelo vesela in zadovoljna, saj sva si pričarala krasno gnezdece.

petek, 24. april 2009

Obletnice poroke

Biti ljubljen pomeni več, kot biti bogat, ker pomeni biti srečen.

Ljubezen res vrti svet in lepo je kadar se imamo preprosto radi. Zadnje dni se mi dogaja ogromno stvari in sploh ne vem neč, kje se me drži glava. Vam bom v prihodnjem tednu napisala in pokazala kaj več o tem.

Danes pa je čas za objavo ljubezni, kajti tile dve čestitki sta namenjene dvema paroma, ki sta poročena že ogromno let in še vedno v sebi nosita iskrico ljubezni. Ja časi, ko nas napadajo metuljčki v trebuhu in ko odštevamo sekunde, da pride k nam ljubljena oseba so res neprecenljivi in zlata vredni. Sem večni romantik in verjamem v ljubezen do konca svojih dni. Svojo sem že našla in je neprecenljiva. Mojega dragega ne dam nikoli.

Tole srčkasto čestitko sta dobila moja teta in stric, ki sta ta teden praznovala dvajseto obletnico poroke. Zelo sta se razveselila tele male pozornosti, ki jima je polepšala dan.


Druga ljubezenska čestitka je pa za fantovo teto in strica, ki prihodnji vikend praznujeta srebrno obletnico poroke. Oba sta krasna in si zaslužita vse najboljše. Upam, da ju bo ta mala pozornost razveselila.


Lep večer še naprej in imejte se radi.

ponedeljek, 20. april 2009

Perlo manija

Ja priznam, obsedena sem s kvačkanjem. :) Če je pa tako luštno nizat perle in jih nato kvačkat v lepe ogrlice, ki so tako prijetne na otip. Hihihi... je pa to vsaj neškodljiva razvada, ki ne škoduje zdravju in je koristna za dušo.
V zadnjem času sem tako naredila tele dve ogrlici. Prva je sivo bela in druga je v modri barvi. Lastnika še sicer nimata in bosta verjetno ostali kar v domači zbirki, saj se mami že na veliko spogleduje s prvo. ;)

No, tale druga je pa meni všeč.


Super pa izgleda tudi nošenje na tak način.

sreda, 15. april 2009

Lila darilce

Lila darilce za zelo super punco. Tole čestitko in ogrlico sem naredila za eno kolegico, ki je v ponedeljek praznovala rojstni dan. Ker je zelo pozitivna, zabavna in nasploh krasna oseba, si je zaslužila tudi tole krasno darilce.


Čestitka je narejena iz šeleshamerja z malo pohroščkanega papirja, nekaj pohroščkanih rožic in s krasno gorjuško, ki super paše zraven.


Orglica je pa kvačkana z lila perlami. Tole kvačkarijo sem naredila malo ožjo in malo daljšo, da si jo bo lahko prejemnica zavezovala po lastni želji.

sobota, 11. april 2009

Velikonočne pozornosti

Jutri je največji krščanski praznik in zopet bomo slavili. Meni je sicer ljubši božič, vendar je tudi Velika noč lep praznik. Kot otroci smo se ga še posebej veselili, saj smo z nestrpnostjo pričakovali pisanke. V tistem času smo bili še posebej pridni, saj so nas strašili, da si jih drugače ne bomo zaslužili, ampak smo jih vsako leto dobili. Smo že morali biti pridni ;). Sicer pa jaz še vedno dobim pisanko od moje botre, saj me vsako leto obdari s tradicionalnimi darilci, kot so jajčke, sladkarije in pomaranče, ki se jih vsako leto razveselim kot majhni otroci.

Letos bodo dobili pa moji najbližji male pozornosti od mene. Puncam sem naredila nakit, fantje dobijo velikonočne čestitke, vsi skupaj pa bodo dobili tudi sladkarije in pomaranče.

Tole so čestitke za fante.

Knjižno kazalo za fantovo sestro, ki rada bere knjige in verjamem, da ji bo všeč.

Zapestnice za punce. Narejene so iz memory vire in perlic.



Vsem skupaj želim lepe praznike in obilo pirhov.

ponedeljek, 6. april 2009

Rdeča kvačkarija

Za tako lep dan kot je današnji se spodobi pokazat tudi kaj lepega. Sicer v tem sončnem vremenu raje posedam na terasi, ki sva jo s fantom ravno včeraj zopet privlekla na plano, kot pa kvačkam, vendar se tudi za to najde čas. Vsak večer me kar zvleče tale kvačka in tako ponavadi v postelji malo razmigujem rokice in zraven gledam TV, sicer ga bolj poslušam, ker bi drugače nastalo kaj dugega kot oglica. Morem priznat, da imam kar na nočni omarici vse te pripomočke, da lahko vsake toliko časa malo pokvačkam.
Tale ogrlica je narejena za mojo bodočo taščo, ki jo bo dobila za pisanko. Sem se letos odločila, da bom vse moje malo obdarila in jim podarila nekaj doma narejenega. Upam, da mi do nedelje zrata. No, vsi ne bodo dobili kvačkarij, zato še imam malo časa.

Že kar nekaj časa nazaj pa sem od Kokice dobila tole krasno nagradico. Hvala ti.


petek, 3. april 2009

Pomembna prelomnica

Včeraj je bil zame zelo pomemben dan, ki je tudi ena večjih prelomnic v mojem življenju. V Ljubljani sem imela podelitev diplom in s tem se je na nek način končala pot, ki je zelo pomembna in polna izzivov. Seveda smo svečano podelitev lepo preživeli in na koncu tudi primerno proslavili. Zelo vesela sem, da so bili z mano moji najbližji, ki so mi ves čas študija stali ob strani in me spodbujali. Rada vas imam in hvala za vso podporo ter ljubezen, ki mi jo dajete. Zdaj si morem pa samo še poiskati službo pa bo ;). To bo seveda še eden izmed zelo pestrih izzivov, ki me čakajo v tem življenju.


Tukaj je še pa nakit, ki sem si ga za to priložnost naredila. Moja oblačila so bila v črno vijola kombinaciji zato je tudi nakit takšen. Iz memory vire sem si naredila zapestnico in ogrlico, na žico pa sem nanizala kombinacijo rocailles perl in poldrage kamne ametist, ki mi je že od nekdaj zelo pri srcu.