petek, 25. september 2009

Jesensko čestitkanje


Pa je tu teta jesen. Meni je ta letni čas zelo všeč, sicer ne tako kot poletje, vseeno pa ima veliko prijetnih in lepih lastnosti, ki nam pričarajo nasmeške na obraz. Najprej so tu te lepe in pisane barve, ki nas čakajo na vsakem koraku, nato pa so zraven še razne dobrote, ki jih jeseni z veseljem okušamo. Kostanje je prvo na mojem mestu, sem ga šla že malo iskat po gozdu, vendar še ni ravno pravi čas, malo mu še manjka. Moja mami je totalno znorela za gobami in jih z veseljem nabira kadarkoli ima čas. Seveda pa ne smem pozabit tudi na sadje, ki ga je na vsakem koraku polno, saj je sedaj res pravi čas za zobanje grozdja, breskev in jabolk.


Tale čestitka, ki sem jo po dolgem času uspela naredit, sicer ni ravno jesenska, je pa taka luškana rožasta. Na njej sem pa uporabila tudi crackle paint, ki sem si jo končno uspela kupit in morem reči, da je učinek res neverjeten. Z njo sem obrobila pohroščkan papir in je kar lepo izpadlo. Z malce vaje bo pa drugič verjetno boljše.

petek, 18. september 2009

Nekaj za konec tedna

Končno je tukaj petek, ta teden sem ga pa že kar komaj čakala, saj sem danes prosta in je to pravzaprav moj dan. Izkoristila ga bom za počitek, kajti v zadnjih dneh se je stresa in utrujenosti nabralo že preko mere. Ta teden je bil zame drugačen, kajti v ponedeljek sem se šla prijavit na Zavod za zaposlovanje, kar je bilo zame zelo grozno in stresno opravilo. Kaj moremo, drugače ne gre, status se mi je iztekel in delo preko študentskega servisa tudi. Zaradi recesije in ker nimam ravno veliko vez pa službe zaenkrat še nisem dobila. Grozno mi je bilo, saj sem vedno vse uspela narediti v prvem roku in za vsako stvar sem se vedno trudila po svojih najboljših močeh, ampak pri iskanju službe se je pa ta moj načrt podrl.
Saj bo in sedaj sem se že nekako sprijaznila, da more tako bit in da bo kmalu bolje. Za vsakim dežjem posije sonce :).

Dosti jamranja, danes je nov dan in izkoristila ga bom maksimalno. Najprej vam pa pokažem dokončano črno kvačkarijo, ki sem jo delala na obroke, danes je pa končno dočakala zaključek. Taka malo drugačna je, ampak nosi se pa lepo.



nedelja, 13. september 2009

Zapestnica iz žice

Takšne in podobne žičkane zapestnice so mi že kar nekaj časa burile domišljijo in nekako sem morala preizkusit tudi to tehniko. Ker pa doma nisem imela tako tanke žice, da bi lahko delala z njo sem si jo morala najprej nabavit, nato pa veselo na delo. Na žico sem nanizala perlice in uporabila sem malo večje modre, nato sem pa to vse skupaj skvačkala.

Sicer vse skupaj zgleda dokaj grobo je pa na roki presenetljivo nežno in mehko, tako da se takšna zapestnica prav lepo nosi. Mi je pa všeč izdelava in kmalu bo nastala tudi rjava, ki si jo je naročila fantova mama ;). Je rekla, da je takšna zapestnica kot jih nosijo slavne zvezdnice po televiziji in da božansko zgleda. Za takšno pohvalo si je pa prislužila eno v rjavem. :)

četrtek, 10. september 2009

Črna eleganca

Ker vsepovsod paše, ker sem si želela delat uhane, ker najraje nosim zapestnice, ker je preprosta in lepa, ker mi je tako pasalo...

Prav zaradi teh razlogov je nastal tale simpatičen kompletek, ki ga bom z veseljem nosila. Uhanov ne delam veliko, v bistvu sem jih naredila le nekaj parov, ampak danes me je pa prijelo in sem v svoji škatli za nakit poiskala material za uhane. Seveda sem kombinirala raznorazne perle in barve, ampak na koncu sem naredila tele enostavne črne uhančke. Seveda so potrebovali še en spremljevalni nakit in zato je nastala še zapestnica iz memory wire.
Meni je kompletek všeč in najpomembnejše je, da ga bom nosila.

nedelja, 6. september 2009

Sladkanje pri Nini


Nina nas razveseljuje s sladkimi dobrotami. Bonbonček bo izžrebala 23.09.2009.

Ogrlica v moji barvi


Zdaj sem pa nazaj pri svoji barvi. Modra mi je že od nekdaj zelo pri srcu in kadar se ne morem odločit za barvo je modra prva na mojem spisku. Odtenek ni pomemben, saj so mi vsi zelo všeč. To pa sicer ni nič slabega, saj je modra zelo pozitivna barva :).
Končno sem našla eno tehniko pri fimu, ki mi je ratala, pa še končni izdelek mi je zelo všeč. Tele kroglice v robati obliki so mi zelo všeč, saj sem bolj tip za nepravilne oblike, zato jih bom še z veseljem kdaj delala. Ogrlico sem pa že tudi nosila in je na vratu prav lepa. Glavni razlog je pa tudi ta, da me spominja na morje in sem si tako pričarala še kanček dopusta.


petek, 4. september 2009

Blog zeleni

Nove štampiljke so me res malo potegnile, zato jih je bilo treba tudi sprobat in tako je nastala tale zelenka, na kateri sem jih kar nekaj uporabila. Zadnje čase me vlečejo malo bolj enostavni in naravni motivi, pa tudi zelena mi je nekako zlezla pod kožo, zato je zadnje čase kar pogosto na mojem blogu.
Kmalu pa bodo na vrsti malo bolj jesenske barve, saj zunaj že pošteno vabijo. Je prav lepo malo zaiti po gozdu in se naužiti te prihajajoče jeseni, saj so listi že začeli menjavati barvo. Komaj pa čakam kostanje, ki ga bomo lahko pekli. Njami... ;)

četrtek, 3. september 2009

Metuljčasto

Zdaj pa res ne vem, ali se naj veselim jeseni ali naj žalujem za poletjem. Tale september me pa res malo muči, saj sem čisto zmešana in malo me vleče v popoletno depresijo. Hvala bogu, da se vreme za enkrat še ne da in da nas sonček še vedno razveseljuje. Tole depresijo bom pa tudi pregnala, malo ustvarjanja in počutje je takoj boljše.
Danes sem naredila tole čestitko, na kateri sem morala sprobat nove štampiljke, ki sem si jih pred časom naročila. Se je tako luštno igrat z novimi stvarmi, da včasih kar ne vem kje bi začela. Tak problem sem imela tudi danes, vendar sem se odločila, da bo metuljčkasta, zato tale lepotec krasi center čestitke.