četrtek, 31. december 2009

Iskrivo 2010



Vsako jutro malo smeha,
vsak dan kanček sreče in uspeha
ter vse leto zdravja in veselja,
da se vam izpolni vsak dan ena,
pa čeprav mala skrita želja.

Vsem obiskovalcem mojega bloga bi se najprej lepo zahvalila, za vse obiske in komentarje s katerimi mi polepšate dneve. Zelo rada sem v vaši družbi. V novem letu vam želim veliko lepih trenutkov in ustvarjalnosti. Uživajte v 2010 in srečno.

nedelja, 27. december 2009

Družinski trenutki

Božič je za nami. Ti lepi trenutki pa res minejo kot blisk. Letos smo zopet praznovali v družinskem vzdušju in to je res najpomembnejše, da imam na kupu vse, ki mi pomenijo največ na svetu. Imeli smo se nepozabno in ni niti manjkalo dobrot, veselja in smeha.

Tole so pa naše smrečice.
Prva je najina, ki jo imava v sobi in je res zelo simpatična. Druga je naravna, ki jo imamo pri meni doma in jo je obiskal krasen božiček.



Tale zadnja je pa pri fantu doma in je tudi zelo lepa, saj je na njej cel kup božičkov in nekaj snežakov.



Seveda je bilo pod vsemi temi smrekicami tudi ogromno paketov, ki so nas vse po vrsti razveselili in nam popestrili praznike. Da pa se še malo pohvalim, naj povem, da mi je moj dragi za letošnji božič podaril potovanje v Tunizijo. Bila sem v šoku in še zdaj komaj verjamem, da je res. Seveda vam bom pokazala tudi slike od tam, ko se vrneva domov.

Za konec pa še voščilo vsem, ki spremljate moj blog:

Kadar so sanje dovolj velike, se uresničijo.
Mirne in lepe praznike ter veliko prijaznih stikov v novem letu.
Naj bo iskrivo in čarobno.

ponedeljek, 21. december 2009

Zadnji kup čestitk


Danes pa so končno odšle na pošto še zadnje čestitke, ki mi jih je končno uspelo odposlati. Zdaj je pa konec prazničnih čestitk za letos. Sem jih naredila toliko, da si res zaslužim malo pavze. Končno pa bom lahko pospravila sobo in malo uredila to papirovje, ki se je nabralo vsepovsod.

Tukaj so zdaj na kupu vse od božičkovih, angelskih, snežinkastih, punčkastih...









nedelja, 20. december 2009

Predbožični Salzburg

Včeraj sva bila z Davidom na izletu v pravljičnem Salzburgu. Vreme nam sicer ni obetalo nič dobrega in nič kaj prijetne temperature nas niso pospremile na poti. Vendar pa nas je sneg razveselil in nam pričaral čudovit pravljičen dan. Salzburg je že tako sam po sebi lep in romantičen, vendar pa so snežinke vse še olepšale. Mraz je bil res že skoraj nevzdržen in po sprehajanju po mestu prstov na nogah že skoraj nisem več čutila. ;) Še dobro, da zakuhano vino oz. Gluhvine (nova beseda, ki se jo je moj dragi kar hitro naučil) dela čudeže.

Seveda sva si poleg vseh znamenitih stavb ogledala tudi krasno graščino, ki mogočno bdi nad samim mestom in mu daje prav poseben čar.

Pogled na notranje dvorišče dvorca.

Tale peč v baročnem stilu bi nas še bolj očarala, če bi bila topla ;).


















Z gradu je pa prelep pogled na celotno mesto.














Tukaj je tudi znamenita Mozartova rojstna hiša.




















Prestižen dvorec Mirabell v katerem se tudi poročajo in pred njim je prelep park, ki je bil odet v krasno snežno preprogo.

Znamenito stopnišče v dvorcu, ki je narejeno v tipičnem baročnem stilu.

Seveda pa smo na koncu doživeli tudi lep pogled na lepo razsvetljeno mesto in pravljično vzdušje je bilo popolno.







Izlet je bil res lep in kljub mrazu praznično čaroben.

petek, 18. december 2009

Posebno voščilo


Tole čestitko je prejela zelo super oseba, ki je danes praznovala rojstni dan. Še tukaj ji želim vse lepo in naj se ji izpolnijo vse želje.

torek, 15. december 2009

Angelci in sneg

Sneg, sneg, sneg... jupi. Res sem se zelo razveselila, ko nas je končno pobelila ta lepa preproga. Tako lepo je gledati skozi okno in opazovati lepe snežinke, ki poplesujejo po zraku. Vse se kar naenkrat umiri in narava je končno prišla do malo počitka. Tudi zunaj se je zabavno sprehajati in se potepati po teh zasneženih poteh.
Pri meni so pa nastale tele angelske punce, ki sem jih malo že zanemarila in so končno prišle na vrsto. Zopet pa so v različnih barvnih kombinacijah in postavljene na različne načine.

četrtek, 10. december 2009

Pomarančasta Tilda


Prikupna Tilda, ki sem jo nahrčkala je ravno prava za tole čestitko, ki je bila narejena po naročilu. Morala sem naredit eno čisto posebno čestitko, ki naj bi bila malo drugačna od ostalih. Odločila sem se za oranžno zlato kombinacijo in z malo drugačnim odpiranjem.
Krasi jo pa tudi čisto posebna rožica, oranžna božična zvezda. Naročnica je bila zelo zadovoljna in jaz tudi.


torek, 8. december 2009

Praznične

Izdelava čestitk je v polnem zagonu in zelo uživam ob tem. Packanje, rezanje, lepljenje,... ter vesele praznične melodije mi krasijo te malo bolj turobne dni. Tole pa je nastalo v teh deževnih popoldnevih.

Tule je vsega po malem na kupu.

In še moje punce.


petek, 4. december 2009

Zaljubljeni pingvini

Super zaljubljeni parček pa kar lepo paše v tole praznično vzdušje in zato bodo nekateri dobili tale dva zaljubljenca na čestitki. So mi pingvini res ena luštna bitja in zato so dobili tudi svoje mesto na čestitkah.

Zraven pa prilagam še pomembno obvestilo, saj se pri Alenki obeta nekaj sladkega.

četrtek, 3. december 2009

Za moje knjige


Knjigica, ki sem si jo naredila je namenjena mojim knjigam, ki jih rada prebiram. V bistvu bodo v njej napisane knjige, ki sem jih prebrala in nekaj vtisov o njej. To je namenjeno predvsem temu, da imam seznam prebranih knjig, saj se mi velikokrat dogaja, da si izposodim kakšno knjigo in na koncu ugotovim, da sem jo že prebrala. Nisem ravno tip, da bi prebirala knjige po petkrat, razen kakšne izjeme tu in tam.

Moj bralni dnevnik je dobil takšno podobo, saj mi je bila tale Tilda, ki sem jo nahrčkala zelo simpatična in sem si jo prišparala za posebno priložnost. Je pa v mojih barvah.

Tole je pa vrvica za označevanje.


Pa še zadnja stran z mojimi metuljčki.