ponedeljek, 9. november 2009

Na potepu

Včerajšnjo nedeljo sva z Davidom preživela pestro in lepo. Odločila sva se namreč, da pojdeva na en izlet v neznano. Zjutraj sva se po kavici odpeljala proti Ljubljani, kjer sva se ustavila v živalskem vrtu.


Tu sva cel dopoldan preživela z občudovanjem živali, ki jih imava oba zelo rada, res je lepo preživeti tako dopoldne, saj se kar malo napolniš z energijo, ki ti jo živali dajo.


Slikica z največjim prebivalcem živalskega vrta.


Pogledala in pozdravila sva vse prebivalce živalskega vrta, najbolj pa naju je navdušilo hranjenje morskega leva, ki naredi odlično predstavo, seveda so opice tudi zakon in ena je celo moja soimenjakinja :).

Na koncu nam je še lepo pomahal in predstava se je zaključila.


David se pa lubčka z mojo soimenjakinjo.


Iz živalskega vrta pa naju je pot zanesla v Lipico, kjer sva si ogledala naše znamenite lipicance, ob vodenem ogledu, pa sva se še dosti naučila o njih in njihovi zgodovini.


Kljub burji, ki je pihala je bil ogled Lipice prav posebno doživetje, saj je tam res lepo in konji so res prekrasne živali.




Najino potepanje se je iz Lipice nadaljevalo in ustavila sva se v Škocijanskih jamah, kjer sva se naužila lepot, ki jih je naredila narava.

Kar težko je opisati vse te lepote, ki jih srečaš pod zemljo in te resnično kar prevzamejo. Sicer je bilo tudi malo grozno, ko pogledaš v globino in vidiš le temno vodo, ki buči in se vije pod tvojimi nogami. Je pa sprehod skozi tri kilometre podzemnih poti prav posebno doživetje.



Izhod iz jame pa izgleda takole, kot velika vrata obdana z drevesi.



Po ogledu jame sva bila že kar pošteno lačna in tako naju je pot vodila še na obalo, kjer sva si privoščila malo bolj pozno kosilo, ki je pa toliko bolj teknilo.


Na koncu sva si privoščila še večerni sprehod ob morju in se počasi vrnila proti domu.

5 komentarjev:

  1. Super potep in krasne slike. Sta prava junaka, da sta se odločila v takem vremenu na izlet (no, vsaj na Korožkem je celi ljubi dan deževalo), ampak sem prepričana, da je imelo svoj čar.

    OdgovoriIzbriši
  2. Sta pa veliko prehodila. Fotke so luštne, najpomembneje pa je, da sta se vidva lepo imela.

    OdgovoriIzbriši
  3. Prav luškan potep sta si privoščila. Bravo!

    OdgovoriIzbriši
  4. Uuu, pa si ziher, da sta to v enem dnevu obiskala? :)) fajne fotke, fajn izlet!

    OdgovoriIzbriši
  5. Tole pa je bila ekskurzija in pol!!

    OdgovoriIzbriši