sreda, 4. marec 2009

Znam kvačkat...

Najprej bi se rada zahvalila Sonji, ki mi je včeraj polepšala dan s krasnim paketkom Gorjusk, zraven pa sem dobila tudi zelo lepo čestitko. Hvala ti še enkrat.


Rada pa bi se tudi pohvalila, da sem se naučila delat kvačkane ogrlice, ki sem jih vedno občudovala in me je ves čas mikalo, da bi se jih tudi sama naučila delat. Proces je kar naporen in dolgotrajen, saj je potrebno vse te perlice najprej nanizat na nit, nato pa vse skupaj skvačkat v tole krasno kačico. Vse lepo in prav, vendar tole kvačkanje zame, ki kvačkat ne znam, sploh ni bilo enostavno. Na netu sem najprej poiskala razne prikaze tega postopka, ki je tam izgledal zelo enostavno, moje perle pa sploh niso hotele ubogati in se mi je vedno znova vse skupaj zavozlalo ali pa sem kakšno kje pozabila. Vendar vaja dela mojstra in ker sem malo trmasta sem se trudila tako dolgo, dokler mi končno ni ratalo. Za prvič sem naredila tole zeleno zapestnico na katero sem strašno ponosna in mi je kljub divji barvi všeč.

11 komentarjev:

  1. Kot papirčkanje ti gre tudi kvačkanje super od rok. Barva je pa čist OK, takole laneno jakno sem imela poleti :)

    OdgovoriIzbriši
  2. Čudovita je! Ti pa verjamem, da je bilo naporno, sem se tudi jaz spravila to kvačkati, pa sem obupala po 3 centimetrih. :) Sem bila tako trda pri kvačkanju, da je vse zategnjeno. :)
    Lp, Nataša.

    OdgovoriIzbriši
  3. waw, čestitke za kvačkanje:))zame še vedno tabu:)

    OdgovoriIzbriši
  4. Vse čestitke. Jaz znam drugače kvačkati, tole pa mi ni šlo od rok.
    Zato občudujem vse, ki spravite izpod svojih rok te umetnine ;))

    OdgovoriIzbriši
  5. Čestitke za uspešno opravljeno delo! Jaz še zbiram voljo :)

    OdgovoriIzbriši
  6. Vse pohvale za vstrajnost in zelo lep izdelek, sama sem poskusila in obupala.

    OdgovoriIzbriši
  7. Res si lahko ponosna nanjo. Super je! Jaz se jo spravljam delat že nekaj časa, pa mi ne znese.

    OdgovoriIzbriši
  8. Vau, res si lahko ponosna, saj ti je super uspela...in jaz, ki tudi nimam pojma o tej tehniki, bi lahko prišla prav kakšna učna urica kvačkanja ogrlic :)

    OdgovoriIzbriši
  9. Wow vse čestitke za potrpežljivost in natančnost. Točno vem, kako perle gredo po svoje in kako se ena vrstica nič ne pozna. Barva je čisto prava, pomladna.

    OdgovoriIzbriši
  10. Super!Krasna zapestnica. No, vidiš da ni to noben bau-bau. Upam,d a lahko pričakujemo tudi nadaljevanje.

    OdgovoriIzbriši